Home / archiefcentraal / de normaal coverband speelt in luttenberg

de normaal coverband speelt in luttenberg

‘Bökkers dut Normaal’ staat zaterdag 12 februari op het podium in Zaal Elckerlyc in Luttenberg. Wie? Bökkers dut Normaal, dat is de nieuwe naam van de band die eerder door het leven ging als De Normaal Coverband.

Deze grotendeels Heinose groep speelt materiaal uit de beginjaren van de legendarische boerenrockformatie Normaal. De spil van ‘Bökkers dut Normaal’ wordt gevormd door de Heinose broers Hendrik Jan (zang/gitaar) en Bastiaan (bas) Bökkers en hun vriend Erik Niemeijer (gitaar/zang). Achter de drumkit zit Arjan Mulder uit Wijhe.

Het repertoire van Bökkers dut Normaal wordt inmiddels uitgebreid met eigen materiaal. Onder de naam ‘Bökkers’ zijn de leden van ‘Bökkers dut Normaal’ bezig met de opnames van een cd vol rauwe, rechttoe rechtaan rock’n roll, geworteld in de blues. De band heeft al een platencontract getekend bij de platenmaatschappij Suburban, bekend vanwege een catalogus die vol zit met hardere muzieksoorten. Hendrik Jan uit frustraties, feestgevoelens en alledaagse situaties in zijn eigen nummers, gezongen in zijn moedertaal: het Sallands. Onderwerpen die iedere plattelander herkent, zompige gitaren en een stuwende ritmetandem zijn ingrediënten voor deze nieuwe vorm van dialectmuziek. “Onderbroekenlol is aan ons niet besteed. We gaan niet geforceerd de boerenrockers uithangen. Verwacht van ons geen teksten over tractors, omdat dat zo hoort. Nee, het wordt rauw, direct en gruizig!”

Elckerlyc is zaterdag 12 februari geopend vanaf 21.30 uur. De entree bedraagt 10 euro. Voor meer informatie kun je bellen naar 0572-301302. Kaarten kun je reserveren via een mailtje naar bokkersdutnormaal@gmail.com.

Lees ook

Verharde paden in heemtuin

WIJHE – Heemtuin Veermans Hof IJsselflora in Wijhe heeft de paden in de tuin kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.