dansgarde olst geniet landelijk aanzien

Carnavalsvereniging Iesselzotten uit Olst presenteerde zondag de 25-ste editie van het Dansgardefestival Olst. Met deelnemers uit alle windstreken was er in Sporthal de Hooiberg in Olst de gehele dag dans te bewonderen.

Eigenlijk werd het Dansgardefestival voor de 24-ste keer georganiseerd, want vorig jaar werd het evenement afgeblazen wegens hevige sneeuwval. 24 jaar geleden was eigenlijk het idee om een eigen blaaskappellenfestival te beginnen, maar daar waren er al zo vele van. Wim Bril opperde om een festival te houden voor de dansmariekes.

Een paar verenigingen vanuit Salland deden destijds mee aan dit festival. Door het grote succes en het niveau werd het al snel een landelijk gebeuren. De jury beoordeelt de deelnemende dansgroepen op originaliteit, muziekkeuze, tempo, pasjes en het geheel. Hiervoor kun je punten verzamelen en val je wellicht in de prijzen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.