crt raalte start ambitieus vrijwilligersproject

Op de verenigingsavond van wielersportvereniging CRT Raalte op 28 januari wordt het startsein gegeven voor een ambitieus vrijwilligersproject. De bedoeling van het project is vrijwilligerswerk binnen CRT in de schijnwerpers te zetten.

Eén van de uitgangspunten is, dat vrijwilligerswerk leuk en boeiend is, en aansluit bij de interesses en kwaliteiten van degenen die vrijwilligerswerk verrichten. Ook heeft CRT als uitgangspunt dat het lidmaatschap van de vereniging niet alleen betekent dat je de fietssport kunt bedrijven, maar ook dat je je inzet om de vereniging draaiende te houden. Op de verenigingsavond zal voorzitter Johan Kiekebosch het motto van het project bekendmaken.

CRT is een groeiende en bloeiende vereniging, met intussen meer dan vierhonderd leden, verdeeld over toerfietsen, wielrennen, moutainbiken en fietscross (BMX). Deze vier afdelingen organiseren tal van activiteiten. Bekend zijn onder andere de Fietsvierdaagse, de Ronde van Luttenberg, Raalte-Mettingen, de Raalter Poorttocht, de Jeugdwielerronde en de Belte Tocht. Deze, en andere activiteiten worden georganiseerd door tal van vrijwilligers. Het bestuur van de CRT wil deze vrijwilligers meer in de schijnwerpers gaan zetten, vandaar het project. Een nieuwe commissie moet dit verder uitwerken, gedacht wordt bijvoorbeeld aan het instellen van een vrijwilligersprijs binnen de vereniging.

Om de werkzaamheden nog meer te verdelen, wil CRT binnen het project ook proberen nieuwe vrijwilligers te werven. Het is onder andere de bedoeling de vrijwilligers die meerdere functies tegelijk uitvoeren te gaan ontlasten. Het bestuur is inmiddels bezig precies in kaart te brengen welke functies en taken er zoal zijn. Vervolgens worden leden gebeld met de vraag een bijdrage te leveren. Door precieze duidelijkheid te verschaffen wil het bestuur er voor zorgen dat werkzaamheden aansluiten bij de kunde en belangstelling van de leden en de ouders van jeugdleden. De bedoeling is dat alle leden persoonlijk worden benaderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.