cda maakt zich zorgen over stroomstoringen

De CDA-Statenfractie maakt zich zorgen over het aantal stroomdips in Overijssel. Zo viel van Twente tot de Kop van Overijssel alleen al sinds half november in tien gemeenten de stroom uit.

Een goede energie-infrastructuur is van groot belang voor Overijssel; bedrijven en burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat de energievoorziening goed is. De CDA-Statenfractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten, omdat de indruk bestaat dat het aantal stroomdips provinciebreed alleen maar toeneemt.

“We willen graag weten of Gedeputeerde Staten bereid zijn om met Enexis in gesprek te gaan om het aantal stroomdips in Overijssel te verminderen”, geeft CDA-Statenlid Herald Immink aan. “Daarnaast willen we inzicht in de hoeveelheid stroomdips in Overijssel in 2010, of dit een toename is ten opzichte van 2009 en hoe de aantallen zich verhouden ten opzichte van andere regio’s”. In de schriftelijke vragen wordt ook duidelijkheid gevraagd wat betreft de hoogte van de maatschappelijke kosten door de stroomuitval, of de stroomdips te wijten zijn aan achterstallig onderhoud en of er al gewerkt wordt aan oplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.