bredeschool de twieg viert 1 jarig bestaan

Bredeschool de Twieg, gelegen aan de Esstraat in Raalte, viert op woensdag 16 februari haar 1-jarig bestaan. Sinds januari 2010 werken in het gebouw aan de Esstraat openbare Daltonschool de Ieme, Buitenschoolse opvang Labyrinth en speelzaal Jottem! samen. In oktober is ook Landstede Welzijn gaan samenwerken met de Twieg.

Met een open middag, waar alle belangstellenden welkom zijn, gaat de Twieg op woensdag 16 februari haar verjaardag vieren. Er zijn allerlei activiteiten te doen. Dorpsdichter Benne Solinger geeft een workshop, er kan met een professionele rapper gerapt worden, op het schoolplein zijn spelactiviteiten te doen, er is muziek door het schoolorkest en toneel door toneelgroep PATS en natuurlijk is er wat lekkers te drinken en te eten. Deze open middag duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.

In een jaar tijd zijn de partijen in de brede school gekomen tot een stevige samenwerking, waarbij het kind, in de brede school en in de wijk, centraal staat. De Twieg heeft in dit jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt en alle betrokkenen bruisen van de ideeën.

De peuterspeelzaal, waar professionele leidsters van de stichting Peuters Raalte werkzaam zijn, is begonnen met een kleine groep peuters, die twee dagdelen op de speelzaal terecht konden. Intussen is de speelzaal vier dagdelen per week open. Veel kinderen uit de buurt en ook daarbuiten komen naar Jottem!. De speelzaal voldoet duidelijk aan de behoefte aan peuterwerk, gelegen in de Raalte-dorp. De doorgaande leerlijnen van peuterspeelzaal naar de basisschool worden in de Twieg stevig neergezet. Jottem! is een van de eerste peuterspeelzalen in Nederland, waar wordt gewerkt met principes uit het Daltononderwijs.

Buitenschoolse opvang Labyrinth van de stichting KOOS is een buitenschoolse opvang, waar kinderen van Daltonschool de Ieme en andere scholen in de wijk van harte welkom zijn. Labyrinth is gesitueerd in twee prachtige, huislijke lokalen in het gebouw. Labyrinth en Daltonschool de Ieme verzorgen samen een aanbod aan naschoolse activiteiten, voor zowel de kinderen van de naschoolse opvang als kinderen van de school zelf. Zo hebben de kinderen na schooltijd handbalclinics en zumba gevolgd en zijn er computercursussen en creatieve workshops.

Landstede welzijn voegt hier nog een prachtig activiteiten aanbod aan toe, waarmee ook jongere en oudere kinderen uit de wijk en hun ouders naar het gezellige speelplein van de Twieg worden getrokken: op dinsdag en donderdag staat de Spelenkar, een prachtige kar met buitenspeelgoed, op het schoolplein. Iedereen is welkom om op het plein te komen spelen; het plein is echt een ontmoetingsplek voor bewoners uit de wijk. Bovendien wordt iedere woensdagmiddag een club georganiseerd, waar kinderen naar toe kunnen komen om activiteiten te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.