braamhaar vv heino voorbeeld voor knvb

Een boek waarin amateurverenigingen vermeld staan die het organisatorisch goed voor elkaar hebben, legt de KNVB amateurclubs voor om onder andere te helpen bij het werven van clubscheidsrechters. De Heinose voetbalclub staat ook in dat boek vermeld. Vv Heino heeft een wervingsbeleid dat al begint bij het aanmoedigen van de jeugd om zich in te zetten als vrijwilliger voor de club. Resultaat is een groot aantal jeugdige scheidsrechters.

Dat is precies waar de voetbalbond op aanstuurt. Braamhaar: “Verenigingen doen er goed aan een sfeer te creëren waarin de leden bereid zijn iets te willen betekenen voor de club. Dat begint bij de jeugd, door jonge voetballers te stimuleren zodat ze zich op latere leeftijd willen blijven inzetten voor de vereniging.”

Sinds enkele jaren is dat het beleid van Heino. “Dat levert niet alleen een groot aantal jeugdleden die scheidsrechter zijn, maar ook jeugdtrainers of leden die zich op een andere manier willen inzetten,” vertelt voorzitter Peter Vervloet, “We proberen jeugd te enthousiasmeren actief te zijn. Binnen een team heeft dat een positief effect, want als een paar jongens of meiden iets doen voor de vereniging, worden hun teamgenoten ook gestimuleerd.” Landelijk zet één op de vier leden van amateur voetbalverenigingen zich op vrijwillige basis in. Bij Heino is dat één op de twee.

Als oplossing voor het scheidsrechtersprobleem bij een club stelt Braamhaar een samenwerkingsverband voor. “Verenigingen binnen een regio zouden onderling scheidsrechters aan elkaar kunnen uitlenen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.