Home / archiefcentraal / bomenkap de colckhof te rigoureus

bomenkap de colckhof te rigoureus

“Dode of afgeknapte bomen blijven vooralsnog overeind en gezonde bomen, daar gaat rigoureus de zaag in. Ongelooflijk,” vindt Heinoër Flip Jonkman. “Met verbijstering heb ik dit weekend even een rondje de Colckhof gemaakt.”

Jonkman heeft met verbazing staan de kijken naar de bomen die voorzien zijn een witte stip op de stam. Dit zijn de bomen die naar de vlakte gaan. De Heinoër heeft liever dat eerst de omgewaaide bomen verwijderd worden en dat er daarna gekeken wordt naar de bomen die gekapt moeten worden. “De deskundigen zullen het wel goed zien, maar deze aanpak daar snap ik werkelijk niks van. Een gevaar is natuurlijk wel dat door de grote opruiming de wind vrij spel krijgt. Bij een beetje storm krijgen de gespaarde bomen en de nieuwe aanwas het behoorlijk voor de kiezen,” laat hij weten.

In de omgeving van het landgoed sprak Jonkman een omwonende, die ook zijn twijfels bij de kap stelde. “Of wij de wederopstanding van de Colckhof nog meemaken, dat is maar zeer de vraag,” was haar niet al te optimistische conclusie.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.