blekkerhoekers auto niet op straat wassen

In de overige straten is een nieuw en duurzaam systeem aangelegd, waarbij de afvoer van regen- en afvalwater gescheiden is. Het schone regenwater van de daken en de bestrating komt niet meer in de riolering, maar verdwijnt in het grondwater of in de sloot.

Bij flinke regenbuien kan het zijn, dat de rioolbuizen het water niet aankunnen. Het regenwater vermengt zich met vuil afvalwater in de riolering en stort, zonder dat het gezuiverd is, over op oppervlaktewater. Dat betekent vervuiling van sloten en plassen. Afkoppeling van regenwater van de riolering voorkomt deze situaties.

Om de bewoners van Blekkerhoek tegemoet te komen ontvangen zij deze week een coupon voor een gratis autowasbeurt. Zij krijgen dit presentje van SallandWonen, de gemeente Raalte, en Texaco Raalte als extra stimulans voor een milieuvriendelijk gebruik van de bodem en grondwater in Blekkerhoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.