bezuiniging monumentenbeleid baart zorgen

De voorgestelde bezuinigingsplannen op het gebied van cultuur in de gemeente Raalte baart grote zorgen bij oudheidkundige verenigingen De Omheining en de Historische Vereniging Raalte en Omstreken. De verenigingen vrezen voor teloorgang van de gemeentelijke monumenten in de gemeente.

“Wij vrezen dat de voorgestelde maatregelen, waardoor de bestaande gemeentelijke monumenten hun beschermde status verliezen, op de duur zal kunnen leiden tot teloorgang van het cultureel erfgoed in onze gemeente,” schrijft het bestuur van beide verenigingen aan de gemeenteraad.

De Omheining en de Historische Vereniging dringt er dan bij de raad ook op aan om binnen de doelstellingen van de voorgenomen bezuinigingen, de beschermde status van de gemeentelijke monumenten ook in de toekomst te waarborgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.