bestuur joetse gooit handdoek in de ring

“Het interim-bestuur van de Joetse, dat samen met het Hoftheater in 2009 in uw belang de honneurs heeft waargenomen, betreurt het gebrek aan gemeentelijke besluitvaardigheid en heeft daarom in haar vergadering van 14 december 2010 besloten om dan maar zelf duidelijkheid te scheppen en de huurovereenkomst met de gemeente Raalte met ingang van 1 mei 2011 te beëindigen,” schrijft voorzitter Cor Pierik in zijn brief. “Dit betekent voor u en uw organisatie helaas dat u met ingang van 1 mei 2011 een nieuwe locatie voor uw activiteiten moet hebben gevonden.”

SP-raadslid Harry van Kampen stelde in de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond vragen over de toekomst van de Joetse. Wethouder Roger de Groot liet weten dat De Joetse niet dichtgaat. De stichting die verantwoordelijk is voor de verhuur, heeft besloten om zich in mei op te heffen. Op dit moment is de gemeente met de hurende partijen, waaronder het RIBW en ZoZijn, in gesprek om te kijken naar een oplossing.

Volgens een betrokken vrijwilliger maken zo’n 3500 mensen gebruik van het gebouw.