autobedrijf harry boerhof in nieuwe handen

Wijnand Elshof en Monique Scholten zijn met ingang van dit jaar de nieuwe eigenaren van Autobedrijf Harry Boerhof in Heino. Het betekent de tweede overname in successie voor de twee Heinose ondernemers. En dat terwijl ze nog maar sinds eind november/begin december 2009 als ondernemers actief zijn in de autobranche. Al na een maand namen ze AKR Bosch Car Service in Raalte over en nu, een jaar later Autobedrijf Harry Boerhof, dat verder gaat als Bosch Car Service Heino. “En nee, het einde is nog niet in zicht, dat durven we rustig hardop te zeggen!”

Hoewel Wijnand en Monique benadrukken dat er voor de huidige klanten in Heino niks zal veranderen, de drie medewerkers van Harry blijven ook allemaal op hun plek, zijn ze wel van plan om de garage verder uit te breiden. “Harry was met name een technische man”, vertelt Wijnand. “Hij heeft een pracht van een bedrijf opgebouwd, maar hij heeft er de laatste jaren voor gekozen om zich alleen maar te richten op onderhoud en reparaties. Ik ben een commerciële man, daar liggen mijn kwaliteiten. Wij willen ons hier nu ook gaan richten op de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s en daarnaast gaan we ons hier net als in Raalte ook toeleggen op de verkoop van nieuwe en gebruikte lichte bedrijfswagens tot 3.500 kilo. We hebben hier bovendien de mogelijkheid om de bedrijfshal te vergroten. Op termijn zal er een extra straat komen voor bedrijfswagens.”

Het was de afgelopen zomer dat Wijnand en Monique samen de wens uitspraken om verder uit te breiden en dan bij voorkeur in Heino, de woonplaats van het stel. Nadat die wens in besloten kring was geuit, bleef het even stil, maar een maand of twee geleden raakten de twee in contact met Harry. “Daarbij hebben wij hem over onze ambities verteld. Harry belde ons twee weken later op. Hij was geïnteresseerd. Een paar weken geleden hebben we de overname rond gemaakt.” Wijnand benadrukt dat het deze keer om een andere situatie gaat dan bij de overname van AKR. “Onze insteek was om onze activiteiten uit te breiden met een goed lopend, bestaand bedrijf. AKR had een prachtig nieuw pand, voorzien van alle benodigde techniek, maar een eigen klantenkring moest nog opgebouwd worden. Ja, onze medewerker Jan Laarman had het druk met APK-keuringen, maar daarmee alleen houd je zo’n bedrijf niet draaiende. We hebben er flink aan moeten trekken, maar het is gelukt. De verkoop draait enorm goed en we hebben het garagepersoneel uitgebreid van één naar vijf, waarvan drie fulltime krachten en twee parttimers. Met Autobedrijf Harry Boerhof hebben we een gezond bedrijf overgenomen dat vertrouwen geniet onder de klanten. Aan ons de taak om het verder uit te breiden!”

Harry Boerhof weet nog niet precies wat hij nu gaat doen. Bij zijn afscheidsfeest vorige week woensdag kreeg hij uit handen van Wijnand en Monique een grote koffer aangeboden. “En die zal ik waarschijnlijk wel nodig hebben”, lacht Harry. De geboren Heinoër heeft al flink wat van de wereld gezien. Nadat hij de IVA, een particuliere school voor de autobranche en management in 1981 had afgerond, vertrok hij voor twee jaar naar Australië om daar in een garage te werken. Teug in Nederland reisde hij vanuit Rotterdam heel Europa door als specialist op het gebied van transportschades. Van ’86 tot ’93 was hij docent aan de IVA en in ’95 opende hij zijn eigen garage in Heino. “Ik heb dit altijd met enorm veel plezier gedaan, maar het was ook een drukke tijd. Ze hebben me wel eens gevraagd waarom ik niet ging uitbreiden, het had immers zat gekund, maar dan krijg je er alleen maar zorgen bij. Liever klein en goed dan groot en chaos. Eigenlijk kwam het gesprek met Wijnand en Monique op het goede moment. Ik begon de laatste tijd aan mezelf te merken dat ik op de automatische piloot begon te draaien. En daar ben ik geen man voor. Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen. Ik ben nu van plan om contact te zoeken met oud-studenten van de IVA om te bekijken of het mogelijk is om een paar maanden op werkvakantie naar het buitenland te gaan. En daarna zie ik het wel. Ik ben jarenlang ondernemer geweest, ben die vrijheid gewend en ik denk dat ik wel weer iets nieuws ga beginnen!”

Wijnand en Monique spelen zich door hun ambitie flink in de kijker in de autobranche. “En het einde is nog niet in zicht”, vertelt Wijnand. Monique (lachend): “Ik moet er nu even niet aan denken om nog een bedrijf over te nemen.” Wijnand: “Maar dat heeft nu ook niet onze prioriteit. We willen eerst Bosch Car Service in Heino verder opbouwen en uitbreiden en daarna zien we wel verder. Maar ja, eerlijk is eerlijk, er zijn contacten en er zijn mogelijkheden!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.