Home / archiefcentraal / 438 deelnemers aan beltetocht nieuw heeten

438 deelnemers aan beltetocht nieuw heeten

Maar liefst 438 mountainbikers hebben zondag deelgenomen aan de ATB-tourtocht in Nieuw Heeten. Dat is behoorlijk wat meer dan de vorige keer, toen er ongeveer honderd fietsers aan de start verschenen. De tocht werd georganiseerd door de activiteitencommissie van s.v. Nieuw Heeten en wielervereniging CRT Raalte.

Een rondgang langs de deelnemers in de pauze maakte het duidelijk. Het parcours van de Beltetocht werd zeer gewaardeerd door ATB-ers, die konden kiezen voor een 35 of 50 kilometer lange tocht. Vanaf de start in Nieuw Heeten ging de tocht over brede paden tot voorbij de N35 en de spoorweg, waarna de fietsers hun techniek, kracht en uithoudingsvermogen konden testen in mooie stukken singletrack en pittige klimmetjes.

In de pauze konden de ATB-ers genieten van een goede verzorging. Ook de fietsen werden goed verzorgd door WR-Bikes. De EHBO moest een enkele keer worden ingeschakeld voor een schaafwond, verder werden gelukkig geen ongevallen gesignaleerd. Voor de organisatoren en de vele vrijwilligers alle reden tot tevredenheid. Enig minpunt was dat een aantal grondbezitters niet op de hoogte was gesteld van de tocht. De organisatie belooft de miscommunicatie snel op te lossen met de eigenaren.

Lees ook

Kledingcheque voor kinderen van minima-ouders

RAALTE – Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen uit de gemeente Raalte krijgen ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.