40379 mensen bezoeken kasteel t nijenhuis

In 2010 bezochten in totaal 127.517 mensen de locaties van Museum de Fundatie; 87.120 het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle en 40.379 Kasteel het Nijenhuis bij Heino. In januari brachten al 5000 mensen een bezoek aan Museum de Fundatie in Zwolle waar momenteel de tentoonstelling ‘Neoclassicisme en Biedermeier uit de Collecties van de Vorst van Liechtenstein’ te zien is.

Het jaar 2010 was een absoluut topjaar voor Museum de Fundatie. Tentoonstellingen van Marte Röling, Jan Fabre, George Grosz en Jeroen Krabbé en groepstentoonstellingen als Portrettisten Nu en EastSite 2010 mochten op grote belangstelling rekenen.

Ook de eigen collectie stond fors in de schijnwerpers met veel aandacht voor Jan Fabre’s Tafel voor de Ridders van de Wanhoop (VERZET), aangekocht met steun van de BankGiro Loterij.

Wereldnieuws was Museum de Fundatie met de ontdekking van de Molen ‘Le blute-fin’ van Vincent van Gogh. In het najaar van 2010 werd Museum de Fundatie genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs. Na een spannende strijd en 33.000 stemmen later werd de race om deze publieksprijs met slechts 384 stemmen (1%) verschil verloren van het grotere Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.