zwaar weer voor de cultuursector in 2010

Traditiegetrouw blikken we aan het eind van het jaar met een aantal bekende en minder bekende Sallanders terug op de afgelopen maanden. Hieronder de terug- en vooruitblik van

Jos van den Born, directeur Hoftheater.

“In 2010 kwam er helaas zwaar weer voor de cultuursector. Landelijke en plaatselijke overheden moesten onder invloed van de wereldwijde economische crisis overgaan tot grote bezuinigingen. Helaas besloot men om een onevenredig groot deel neer te leggen bij de cultuursector. Alsof cultuur voor een samenleving niet belangrijk is. Je kunt daar somber over doen, ik vind het echter ook kansen en uitdagingen bieden. Het is goed dat de sector opgeschud wordt. Ondernemender wordt. Zo heb ik mij ook opgesteld in de gesprekken met het college en gemeenteraad van Raalte. De uitkomst is dat we weliswaar vanaf 2012 10 procent minder geld krijgen, maar dat het Hoftheater als cultuurorganisatie vol energie en enthousiasme door kan gaan met haar verrassende culturele activiteiten.”

“Voor 2011 en daarna ziet het er dus positief uit. We blijven mooie, verrassende en bijzonder voorstellingen verzorgen. We blijven met onze honderd vrijwilligers ervoor zorgen dat het publiek echt een avondje uit is als men naar het Hoftheater gaat. We blijven, zoals een culturele onderneming ook hoort te doen, vernieuwen en ontwikkelen. Het Hoftheater zal in 2011 steeds meer de basisplek worden waar je actief en passief kunt genieten van cultuur. Cultuur zal gelukkig ook in 2011 volop blijven verwonderen, ontroeren en beroeren. Ik wens u een bijzonder inspirerend, creatief en vooral verrassend 2011 toe!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.