Home / archiefcentraal / windmolen overesch geen rijksmonument

windmolen overesch geen rijksmonument

De Amerikaanse windmolen van Overesch aan de Hondemotsweg in Raalte wordt geen rijksmonument. Dit bericht heeft de gemeente Raalte ontvangen van de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De aanvraag heeft lang op het bureau van de staatssecretaris gelegen, want Raalte diende in 2004 het verzoek al in.

De windmolen, afkomstig uit bouwjaar 1920, werd in 2003 gerestaureerd. Vroeger werd de molen gebruikt om het gebied rond de molen droog te malen. Doordat de windmolen in de loop der tijd zijn functie verloor, raakte het bouwwerk na 1970 in verval. In 1997 erfden twee neven Overesch de molen.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

ZWOLLE – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.