windmolen overesch geen rijksmonument

De Amerikaanse windmolen van Overesch aan de Hondemotsweg in Raalte wordt geen rijksmonument. Dit bericht heeft de gemeente Raalte ontvangen van de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De aanvraag heeft lang op het bureau van de staatssecretaris gelegen, want Raalte diende in 2004 het verzoek al in.

De windmolen, afkomstig uit bouwjaar 1920, werd in 2003 gerestaureerd. Vroeger werd de molen gebruikt om het gebied rond de molen droog te malen. Doordat de windmolen in de loop der tijd zijn functie verloor, raakte het bouwwerk na 1970 in verval. In 1997 erfden twee neven Overesch de molen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.