water stroomt weg van ijsbaan de pas

IJsbaan De Pas in Heeten heeft dubbel pech. Het vriest niet en het water verdwijnt. Daar waar de ijsbaan het water onder het ijs probeert te houden, pompt de gasunie het 150 meter verderop net zo hard weer weg.

Het idee was er de laatste weken al dat de pomp het niet aankon om de baan op peil te houden. De laatste paar jaar moest de pomp zelfs geknepen worden. Gistermorgen kwam de ijsbaan tot de ontdekking dat een gedeelte van de baan zonder water stond. Een dag eerder was er nog niets aan de hand.

De gasunie is op dit moment bezig om enkele afsluiters te vernieuwen in een hoofdgasleiding. Daarbij zijn bronbemalingspompen geplaatst die de omgeving drooghouden om de werkzaamheden te kunnen verrichten. Het zal nog zeker nog drie weken duren voordat de werkzaamheden klaar zijn.

De tweede pomp is direct ingeschakeld. Deze pompt het water vanuit de grond. “Wij proberen nu de baan weer op peil te krijgen. Mocht het nu zo zijn dat het gaat vriezen, zullen wij deze pomp uit moeten zetten, anders krijgen wij de baan nooit dicht vanwege de temperatuur van het grondwater. Het heeft namelijk niet genoeg tijd om af te koelen. Dit alles brengt hoge extra kosten met zich mee en we weten niet of wij het er mee zullen redden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.