vrijgesproken na vechtpartij met hamer

De mannen waren op 21 augustus op een voorbereidingsfeest op een bruiloft in Laag Zuthem. De mannen waren officieel niet uitgenodigd op het feest, waar veel gegeten en (non-alcoholisch) gedronken werd. Op de uitnodiging van het feest, was gevraagd om zelf borden mee te nemen. Toen de mannen werd gevraagd of ze toevallig borden in de auto hadden staan, dacht één van hen dat hij beticht werd van diefstal. Hierop ontstond een vechtpartij.

Bij de vechtpartij zou één van de verdachten, een 33-jarige man uit Essen (Duitsland) gezwaaid hebben met een hamer, maar hij zou hiermee niemand hebben geraakt. Ook zouden er meerdere klappen en stompen zijn uitgedeeld. De andere verdachte, een 34-jarige man uit Bennebroek, verklaarde tegenover de rechter niet geslagen te hebben, maar juist geslagen te zijn.

De officier van justitie pleitte door het grote aantal tegenstrijdigheden in de getuigenverklaringen, voor vrijspraak van beide mannen. De politierechter volgde haar hier in. De schadevergoeding die het slachtoffer wilde hebben, kan hij nu niet via deze weg krijgen. Het slachtoffer eiste van de 33-jarige man 900 euro en de vergoeding van zijn bril en van de 34-jarige eiste hij 350 euro. Dit kan hij nu alleen nog via een civiele rechter eisen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.