voorhuis zet na 38 jaar punt achter carriere

38 jaar stond hij elke week op zes markten in Twente, Salland en Drenthe. Op maandag in Hardenberg, op dinsdag in Ommen, op woensdag in Raalte, op donderdag onder andere in Meppel, Hoogeveen of Almelo, op vrijdag in Emmen en zaterdag in Almelo. “Mijn ouders hadden een textielzaak”, vertelt Jan. “Zo ben ik in de textielhandel gerold. Ik heb jarenlang in de winkel gestaan, maar daarnaast verkocht ik onze kleding ook op markten. En dat beviel me eigenlijk veel beter. De vrijheid, het buiten zijn, de lol. In de winkel sta je ook maar de hele dag binnen. Daarom heb ik na zes jaar besloten om de winkel af te stoten en verder te gaan als marktkoopman. Elke dag andere leuke collega’s, andere klanten in een andere plaats. Heel afwisselend, heel verrassend en hartstikke fijn om te doen. Maar toch, eeuwig doorgaan in dit vak, waar natuurlijk ook best minder mooie kanten aanzitten, denk alleen maar eens aan de wisselende weersomstandigheden, is natuurlijk ook geen optie. Op een gegeven moment moet je afstand en afscheid van je werk willen en kunnen nemen. En dat punt hebben wij, naar ons idee, nu bereikt.”

Jan en zijn vrouw hebben daarom ook zin in de tijd die voor hen ligt. “Genieten van de natuur, de wandelingen, het fietsen, de caravan en natuurlijk ook van ons huis, tuin, de kinderen en kleinkinderen. Daarnaast nog tennissen, skeeleren, schaatsen, skiën, surfen, nou ja een heleboel leuke dingen om wel naar uit te zien.”

De laatste weken kunnen zijn klanten nog profiteren van scherpe opheffingsaanbiedingen. “Ik wil graag alle klanten uit Raalte en verre omgeving bedanken voor al die jaren dat ik er voor hen mocht zijn en zij mij hebben weten te vinden. Ik wens iedereen, zowel collega’s als klanten, het allerbeste voor de toekomst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.