vogels op voederplaats prooi van roofvogels

voederplaatsen trekken niet alleen de overwinteraars aan, ook roofvogels zien daar hun kans om aan voedsel te komen: Zwakke vogels vallen ten prooi aan uilen of andere roofvogels.

Door de sneeuw kunnen vogels maar moeilijk aan voedsel komen. Eerder deze week, maakte Broekgerrits al stukken wal langs het kanaal in Raalte Noord sneeuwvrij. Nu is hij samen met Eektimmerman begonnen met het bijvoeren van de overwinteraars.

Broekgerrits en Eektimmerman vonden in Discus, Welkoop, Beaphar, Booijink Veevoerders en de twee winkels van de C1000 al snel een aantal goede sponsoren van het voer. In totaal wordt er op 10 plaatsen gevoerd. Die voederplaatsen leveren af en toe bijzondere taferelen op. Een koperwiek, die vermoedelijk helemaal nog nooit contact met mensen had gehad, was tot op zeer korte afstand te benaderen.

Meer foto's