vital centre blijft je bewegen

Vital Centre is voor velen in Salland een bekend begrip. Ruim 22 jaar geleden begonnen als relatief kleine sportschool in Raalte, hebben eigenaren Edwin en Jacqueline Ophof hun bedrijf inmiddels ontwikkeld tot een ultramodern fitness & health complex met een tweede vestiging in Heino. Hun tomeloze inzet en enthousiasme werd in augustus bekroond met de benoeming tot ‘Raalter Onderneming van het jaar’. Naast tal van activiteiten voor particulieren, heeft Vital Centre ook zeer veel te bieden voor bedrijven. Van

bedrijfsfitness tot complete arrangementen voor teambuilding en feestelijke aangelegenheden.

Bedrijfsfitness is voor Vital Centre een belangrijk tak van sport. Er is zelfs een speciale afdeling voor ingericht, met bijbehorende consulent: ‘Vrienden van Vital’. Jacqueline Ophof: “Hierin gaan we een stapje verder dan enkel werkgevers bewegen om hun medewerkers te laten sporten; we proberen hen echt te overtuigen van het belang hiervan. Gezonde werknemers hebben een gunstige invloed op de bedrijfscultuur. Je wordt energieker, kunt helderder nadenken en beter omgaan met tegenslagen. Om maar te zwijgen van het ziekteverzuim. Het is ruimschoots bewezen dat werknemers minder vaak ziek worden en bij ziekte eerder genezen. Als mensen op jaarbasis een paar dagen minder ziek zijn, heb je als werkgever zo’n sportschoolabonnement er al snel uit. De belasting maakt bedrijfsfitness ook aantrekkelijker door hier via brutering van het salaris aan mee te betalen. Maar dit weet lang niet iedereen.”

Naast sportfaciliteiten beschikt Vital Centre over een praktijk voor fysiotherapie, een diëtiste en sinds kort zelfs een trainer/coach, Gemma Lammers. Jacqueline: “Zij organiseert onder andere teambuilding activiteiten, waarbij we counseling of coaching combineren met ontspanning. Dit zijn mooie arrangementen voor bedrijven, compleet met lunch of diner in onze brasserie. Eerst een kopje koffie hier bij de haard, dan het ochtendprogramma, lunch, een uurtje ontspanning (bijvoorbeeld zwemmen of een sportieve les), vervolgens het middagprogramma en afsluitend een diner. En alles kan hier op locatie. Maar ook met individuele begeleiding kan Gemma een belangrijke meerwaarde bieden. Soms heb je als werkgever te maken met een medewerker die tijdelijk slecht in z’n vel zit, bijvoorbeeld door privé omstandigheden als ziekte, overlijden, scheiding of financiële problemen. Vaak wordt die zorg uitbesteed aan arbodiensten. Je kunt er als werkgever echter ook voor kiezen hem of haar counseling aan te bieden. Het geeft vaak snel resultaat, zodat de persoon in kwestie eerder weer functioneert.”

Vital Centre blijft in beweging en zoekt derhalve continu naar vernieuwing en verbetering. Zo introduceerde men begin december ‘LAPT’: Los Angeles Personal Training. Een Personal trainingsprogramma uit Los Angeles waarvoor Vital Centre drie van haar trainers liet opleiden. Volgens Jacqueline bij uitstek een methode voor ondernemers: “Gezondheid is voor de meeste ondernemers heel belangrijk. Om deze te waarborgen sluit men allerlei dure verzekeringen af, maar er is maar heel weinig aandacht voor preventie. Velen draaien hun hand niet om voor een werkweek van 60 uur en toch is het op één of andere manier niet haalbaar om 1 á 2 uurtjes aan het eigen lichaam te werken. Dan kan 1 op 1 training met een personal trainer uitkomst bieden. Als iemand een bepaald doel heeft, bijvoorbeeld 10 kilo afvallen, dan wordt daar helemaal een individueel programma voor gemaakt. Inclusief voedingsadviezen en coaching. Dat kan heel ver gaan. Bijvoorbeeld door ’s avonds een mailtje te sturen met: ‘Denk eraan, vanavond geen chips voor de buis!’. Je krijgt dan ook 100% garantie!” Trainen kan één of meerdere keren per week, afhankelijk van de doelstelling, zowel in het Vital Centre als op locatie. Meer informatie is te lezen op staging2.vitalcentre.nl of in de speciale bedrijfsfolder ‘Vitale medewerkers werken samen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.