vier afvalcontainers voor 730 heinose huizen

Ruim 700 huishoudens in Heino hebben er de afgelopen week twee afvalcontainers bijgekregen. Totaal staan er nu dus vier containers bij elk huis in de wijk Kiezebos. De containers staan er voor een proefproject voor gescheiden afvalinzameling. Vrijdag heeft wethouder Haarman het officiële startsein voor de inzamelingsproef gegeven, mevrouw Holterman nam samen met haar dochter de containers uit handen van de wethouder in ontvangst. In januari gaat de gescheiden inzameling daadwerkelijk van start.

De nieuwe containers, een blauwe en een grijze met oranje deksel, zijn voor respectievelijk papier en plastic. De containers die al bij de mensen thuis stonden, de groene en de grijze, blijven ook gewoon dienst doen. Hierin hoort het gft- en restafval.

Ook het inzamelingsschema wordt veranderd in de wijk: Het oud papier wordt één keer per vier weken opgehaald, het rest-, gft- en plasticafval wordt elke drie weken opgehaald. Elke container krijgt zijn eigen week, maar de wijk houdt wel één vaste ophaaldag voor het afval.

De proef, een samenwerking tussen gemeente Raalte en Rova, heeft tot doel om ervaring op te doen met nieuwe vormen van afvalinzameling. Op deze manier moet er meer recyclebaar materiaal iut het afval gescheiden worden. Halverwege de proefperiode gaan Rova en de gemeente een bewonersonderzoek doen, om uit te vinden hoe bewoners deze vorm van inzameling ervaren.

Omdat op dit moment veel mensen hun oud papier aan het verenigingsleven of basisscholen geven, worden de opbrengsten van het oud papier onder de lokale scholen verdeeld, om op deze manier het verenigingsleven geen hak te zetten.

De proef in Heino duurt tenminste een jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.