velgaard ondanks weerstand ceo wegener

Om de weg vrij te maken voor Velgaard als opvolger van de begin oktober opgestapte Joop Munsterman zijn er wel een aantal belangrijke toezeggingen gedaan. Velgaard heeft beloofd komend jaar niet te snijden in het personeelsbestand. Ook het uitbesteden van ICT-taken naar India wordt opnieuw bekeken, samen met een alternatief plan dat nog in de maak is. Verder wordt de redelijk zelfstandige positie van Wegener binnen moederbedrijf Mecom behouden. Er wordt een managementteam van zes tot acht personen ingesteld, waarvan de drie leden van Raad van Bestuur deel zullen uitmaken.

Tot slot zal de Raad van Commissarissen in meerderheid bestaan uit onafhankelijke leden, ook als Wegener niet langer beursgenoteerd is of als Governance for Owners – een van de aandeelhouders – zijn belang geheel of grotendeels afstoot. Bovendien is vast komen te staan dat Mecom op het niveau van European Management Board geen belangrijke besluiten kan nemen voordat deze bij Wegener geldende governance en het medezeggenschapstraject met de COR is doorlopen.

De nieuwe topman is voorstander van de Europese strategie van Mecom en dat is precies de reden waarom voormalig topman Munsterman in de clinch lag met Mecom. COR heeft in de gesprekken geen antwoord gekregen op de vraag wie er schuldig is in de strijd tussen Munsterman en Mecom-topman David Montgomery.

Waar de discussie over ging is wel duidelijk geworden. Hoeveel geld Munsterman heeft gekregen bij zijn vertrek is niet beken. Woensdag zal deze vraag ongetwijfeld opnieuw worden gesteld door Governance for Owners. Mocht er ook dan geen antwoord komen, dan is het wachten op het jaarverslag van Wegener.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.