veel ongevallen door stuifsneeuw

In Heeten ging rond 19.00 uur een auto van de weg op de Holterweg. De brandweer en ambulance rukten uit wegens letsel. Om 20.30 uur gleed in Balkbrug een auto het water in langs de N48 tussen Ommen en Balkbrug. Rond diezelfde tijd vloog op de Raalterweg ter hoogte van Broekland een auto van de weg. Nog voor 22.00 uur moest de brandweer in Lemelerveld weer uitrukken. Dit keer was een wagen op de Weerdhuisweg in de berm geraakt.

Het is ons niet bekend hoeveel en hoe zwaar letsel deze verschillende aanrijdingen veroorzaakt hebben. Een nachtelijk rondje door Salland heeft wel duidelijk gemaakt dat het overal heel gevaarlijk is. Door de harde wind is de sneeuw gaan stuiven waardoor er sneeuwwallen ontstaan op onverwachte plekken. Een sneeuwvrije weg kan ineens een hoge sneeuwwal hebben.

De politie verwacht vrijdagmorgen gevaarlijke situaties op diverse wegen. In het buitengebied hebben we her en der boeren met een schuif de weg zien schoon maken, maar ook daar zal tegen de ochtend weer het nodige aan sneeuwwal opgewaaid zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.