tony west wint darttoernooi open marienheem

De in Nederland woonachtige Engelsman Tony West heeft het Darttoernoioi Open Mariënheem gewonnen. Hij versloeg in de finale Raaltenaar Jan-Willem Bannink (speler van Dart cafe Laurels 8) met 6-3. West deed wat van hem verwacht werd, voor Bannink was het een prestatie van formaat om de finale te bereiken.

Wederom was Marienheem voor de darters “the place to be” op Tweede Kerstdag. Minder dan vorig jaar, maar toch nog 83 darters waren op de hoofdprijs van 500 euro afgekomen. Bekende namen waren . Toon Greebe (winnaar 2009), Rico Dera, Jan van der Rassel , Ahmed Ahmaddi, Henk Westerhof en Salmon Renyaan.

Zoals ieder jaar werd er eerst in poules gespeeld. Het toernooi was nog geen half uur oud toen de eerste verrassing zich al aandiende. Plaatselijk favoriet Rene Nijland won met 3-2 van de verliezend finalist van vorig jaar Willem de Vries. Rene wist uiteindelijk de halve finale te halen van de verliezersronde.

Na de poules was het Vincent Kamphuis die een aantal geweldige wedstrijden neerzette. Met een aantal 12 darters versloeg hij Toon Greebe en Rico Dera. Uiteindelijk verloor Vincent van Jan-Willem Bannink.

De verliezersronde werd gewonnen door de 15 jarige Sven Groen uit Wijhe. De finale won Sven met 5-1 van Chris de Jong door de laatste leg uit te gooien met een dubbele Bull.

De finale tussen Tony West en Jan-Willem Bannink was van een wisselend niveau. 140-ers werden afgewisseld door 45 scores. Alhoewel Jan-Willem brutaal een voorsprong van 3-2 nam moest hij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Tony West die daarmee de terechte winnaar Open Marienheem 2010 werd en de 500 euro mee naar het Zuiden nam.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.