speurtocht naar natuurijs

Het is winter in Nederland en dat is te zien. Glibberige wegen, sneeuw op de daken en een ijzige wind. Flip Jonkman besloot de weg op te gaan en maakte foto’s.

“Ik heb de schaatsen weer ‘van zolder’ gehaald en wat vond ik ‘op mijn weg’? Een prachtig bord van weleer. ‘Fietsen vanuit Heino!’ Na deze bijzondere vondst zette ik mijn speurtocht in op zoek naar natuurijs.

De kleigaten (nabij Herxen/Windesheim) liggen er nog verlaten bij. Dat is jammer. Een laagje sneeuw heeft zeker gevolgen voor de verdere ontwikkeling van de ijsvloer.

De rit naar Herxen is altijd bijzonder natuurlijk. Ook in de winter ligt de omgeving rond Den Alerdinck en de Colckhof er prachtig bij. Maar, het ging deze middag om schaatsen en dus werd koers gezet richting Lemelerveld. De baan ging om half twee open, maar als ‘bekende’ in Lemelerveld ging de ‘deur’ even voor half twee al open voor een eerste uurtje lekker schaatsen.

Het ijs is op dit moment van goede kwaliteit. Wel zal de ijsvloer alle zeilen moeten bijzetten, want na een uurtje schaatsen was ik al lang niet de enige meer.

Vauit Heino zag ik onder andere good-old Gerard Bouwhuis voorbij schieten en de rapste van de gehele baan, Arie Pekkeriet. Maar ja, dat zijn ook getrainde ‘knapen’ van het kunstijs. Ik probeer me staande te houden op natuurijs. Dat is me deze middag gelukt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.