spannende finales sallandse ruiterdagen

Voor de ogen van zijn leerlingen won Frank Buitenhuis woensdagavond 29 december de L-finale bij de Sallandse Ruiterdagen. Buitenhuis geeft les bij de organiserende vereniging, de Heemruiters uit Mariënheem. In Manege Bartels liep de spanning hoog op tijdens de B en L finale.

In de B-finale wisten zich maar liefst 22 deelnemers te plaatsen voor de barrage. Om in aanmerking te komen voor een prijs, moest er dus hard gereden worden door de ruiters en amazones. Kim Oude Nijhuis uit Albergen had twee ijzers in het vuur. Met het paard Personal Touch finishte ze bijna als snelste, maar in alle haast werd onderweg een balk afgegooid. Met haar andere paard Bon Aparte had ze meer succes. Nu bleven wel alle balken liggen en Kim mocht de extra prijs van 125 euro in ontvangst nemen. Uit de regio eindigde Ruby Marsch uit Heeten als beste, zij mocht zich met haar paard Royal Dutch als zesde opstellen voor de prijsuitreiking.

Later op de avond werd de L-finale verreden. De hindernissen zijn in deze finale tien centimeter hoger dan in de klasse B. In de eerste omloop bleven vijftien combinaties foutloos. Steven Veldhuis uit Haaksbergen was in vorm en plaatste zich met twee paarden voor de barrage. Steven heeft in het verleden tijdens de Sallandse Ruiterdagen al meerdere finales op zijn naam gezet, dus hij wist wat hem te doen stond om de extra prijs van 250 euro te kunnen winnen. Met beide paarden wist hij ook in de barrage foutloos te blijven, maar zijn tijd werd verbeterd door Frank Buitenhuis uit Holten. Frank geeft les bij de Heemruiters, dus hij gooide alles in de strijd om deze finale te winnen. En met succes, zijn paard Zaragossa Ds ging als een speer door het parcours en liet alle balken in de lepels liggen.

Beide winnaars werden op het einde van de avond gehuldigd met een ereronde in een koets.

Donderdagavond vindt de M en Z/ZZ finale plaats. Uit de regio hebben onder meer Jan Diepman en Dominique Roelofsen zich weten te plaatsen. Ook Gerco Schröder en Chantal Regter staan op de startlijst. De M-finale begint om 20.00 uur in Manege Bartels te Mariënheem.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.