sneeuw blokkeert opening ijsbaan de pas

Er valt veel sneeuw in Nederland. Dat is natuurlijk een ontzettend mooi gezicht, maar niet iedereen is er blij mee. Sommige ijsbanen kunnen bijvoorbeeld nog niet open, omdat er teveel sneeuw op de baan ligt. Ook ijsbaan De Pas in Heeten heeft daar last van.

“Wij kunnen het ijs gewoon niet op komen. Toen de eerste sneeuw viel was het ijs nog veel te dun. Er kwam steeds meer sneeuw, waardoor het onder de sneeuw nu gewoon broeit. Op dit moment zakken wij op veel verschillende plaatsen nog door het ijs.”

Het grootste probleem is dat de sneeuw niet makkelijk van de ijsbaan af te krijgen is. De wind van donderdag heeft er ook niet voor gezorgd dat het weggewaaid is en nu is er nog meer gevallen.

“Hulde aan de dorpen in de buurt die wel open zijn. In deze sportieve strijd behoren wij dit keer niet bij de eersten die open zijn. De beste stuurlui staan aan wal. Ook wij krijgen als organisatie wel verwijten naar ons toe. ‘Je had dit of je had dat.’ De natuur kun je niet dwingen. Wij nodigen hierbij deze mensen uit om op de baan te komen helpen als er bij een volgende periode van vorst werk aan de winkel is. Wij kunnen ze wel gebruiken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.