smeekens tiende in changchun

Schaatser Jan Smeekens is zaterdag als tiende geëindigd op de 500 meter in Changchun (China). De Zuid-Koreaan Lee Kang-Seok won afstand in 35.10 seconden. Smeekens kwam na 35,70 seconden over de finish. Beste Nederlander was Jacques de Koning. Met een tijd van 35,66 werd hij negende.

Tweede op de 500 meter werd Joji Kato in 35,25. Daarmee blijft hij leider in het wereldbekerklassement. De Japanner Keiichiro Nagashima won brons met een tijd van 35,30.

Smeekens kwam pas laat aan in China. In totaal deed hij er dertig uur over om in Changchun te komen. Tegenover De Telegraaf laat hij weten dat zijn vliegtuig pech had, waardoor hij een vlucht miste. Na twaalf uur wachten in Peking kon hij uiteindelijk het volgende vliegtuig pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.