serie t natuurlijk huus op tv oost

Het uitgangspunt was geen afval te produceren en duurzame bouwmaterialen te gebruiken, het liefst uit de regio om het transport beperkt te houden. In het programma ‘’t Natuurlijk Huus’ krijgt de kijker inzicht in de ongekende en vaak nog onbekende ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen en leven.

’t Natuurlijk Huus wordt bewoond door de familie Kiekebosch: Harrie en Agnes en hun dochters Lieke en Lin. In de serie is te zien hoe zij wonen en leven. Hoe bevalt het koken op hout? Hoe smaken de vergeten groenten uit de biologische tuin? En hoe is het met de energienota?

TV Oost-presentator André van der Zee maakt het allemaal mee en wordt steeds een stukje wijzer. Zo vaart hij in een raceboot op zonne-energie, rijdt hij in een camper op waterstof en geeft hij samen met de familie een modeshow van brandnetelkleding. Ook wordt het hele gezelschap culinair en uiteraard biologisch verwend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

In de eerste aflevering van ’t Natuurlijk Huus krijgt André een rondleiding door het huis. Bij de indeling is rekening gehouden met de stand van de zon. De slaapkamers bevinden zich op het noorden en oosten omdat dit koeler is, de leefvertrekken zijn aan de zuidkant. Dochters Lieke en Lin vertellen hoe zij het ervaren om in een duurzaam huis te wonen. Verder krijgt André tips van een slaapdeskundige, gaat hij op stap met een windexpert, leert hij hoe je een leemkachel bouwt en hoort hij wat de voordelen zijn van een warmtepomp.

Het programma is elke vrijdag bij TV Oost te zien om 16.20, 21.30, 22.30 en 23.30 uur. Elke maandag wordt de aflevering herhaald om 16.40 uur. Voor meer informatie kun je op staging2.rtvoost.nl kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.