september rioolsoap afgesloten opening dll

Het eerste grote nieuws uit Salland in september kwam van het gemeentehuis in Raalte. De gemeente en Temmink Infra en Mileu kwamen tot een schikking van 350.000 euro. Om aan de langdurige en kostbare procedure inzake de aanbesteding aanleg drukriolering buitengebied een einde te maken, koos Raalte er voor om niet in cassatie te gaan en een schikking met Temmink te treffen. Raalte had een bedrag van 450.000 euro begroot als schadepost. Temmink ging uiteindelijk akkoord met 350.000 euro. De rioolsoap is geschiedenis.

Geschiedenis werd er in september nog meer geschreven. Voor het eerst sinds twee jaar stond er namelijk weer een lange rij voor de ingang van De Leeren Lampe. Maandenlang werd er ontzettend veel werk verzet om de uitgaansgelegenheid nieuw leven in te blazen. Lang leefde Joop van den Enk naar het moment toe. Apetrots stond hij dan ook te glunderen bij de opening. De eerste test voor het team van Van den Enk volgde de dag na de opening met de eerste Dance Classics. Dat feest werd een groot succes: een oergezellige avond, vol goede muziek uit vergane tijden, een stampvolle grote zaal en louter positieve reacties.

Feest ook in Olst. Daar werd donderdag 16 september het nieuwe centrum officieel in gebruik genomen. Daarmee kwam een einde aan een ingrijpende herstructurering die jarenlang in beslag nam. Om dat luister bij te zetten, kreeg Olst voor het eerst sinds jaren weer een eigen dorpsfeest.

Feest was het aanvankelijk ook voor de inwoners van Heino toen zij te horen kregen dat er een dorpshuus zou komen in het voormalig gemeentehuis, maar halverwege september werd bekend dat dit feest niet doorging. Het realiseren van een dorpshuis in het gebouw bleek financieel niet haalbaar. Wel beloofde wethouder Carla Hoge om samen met de Stichting Dorpshuus Heino en Plaatselijk Belang Heino op zoek te gaan naar een alternatieve huisvesting voor de dorpshuisfunctie. Dit bericht zorgde voor heel wat politiek tumult. PB Heino stelde dat de gemeente de regie over het dorpshuis volledig kwijt is. De oppositie was totaal niet te spreken over de werkwijze van de wethouder, want het persbericht zou eerder zijn verstuurd dan het collegebesluit genomen was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.