scheids uitschelden direct rood

Nijhuis geeft toe dat er bijna geen wedstrijd meer is waar je als scheidsrechter niet wordt uitgescholden. Ook buiten het veld neemt het geweld tegen scheidsrechters toe. “Ik heb wel collega’s meegemaakt waarvan hun huis is beklad of hun auto is bekrast na een wedstrijd. Maar voor die jongens ren je niet weg.”

De reactie van de scheidsrechter leidt tot ongeloof bij Wennemars. “Denk je dat dat er gewoon bij hoort? Ik voetbal zelf ook en een aantal weken geleden is bij ons de wedstrijd gestaakt. En het ging echt om niks. Er was een scheidsrechter en iemand van de tegenpartij schold hem uit. Ik vond het volledig terecht dat de scheidsrechter zei ‘tot zo ver en niet verder’. En dan gaat het om het niveau van lekker voetballen op zaterdagmiddag. Ik schrik er echt van dat het er zo aan toe gaat op het veld.”

Om zijn uitspraak extra kracht bij zetten komt Wennemars met een oplossing voor het scheldprobleem op de voetbalvelden. “Als ik kijk naar bijvoorbeeld rugby. Daar is een bepaald respect voor een scheidsrechter. Het maakt niet uit hoe hard je neergehaald wordt, geen woord tegen de scheidsrechter. Dat is gewoon een regel die ze met elkaar hebben afgesproken. Als je nou zou zeggen: ‘één woord, meteen een rode kaart’. Dan wordt er de eerste tien weken bijna geen wedstrijden uitgespeeld, maar op een gegeven moment gaan de spelers zich er wel naar gedragen.”

Het idee wordt met open armen ontvangen door scheidsrechter Bas Nijhuis. Presentator Bert Eeftink lijkt het er niet mee eens te zijn. “Het hoort er ook een klein beetje bij dat spelers in een opwelling wat zeggen. Als scheidsrechter moet je tegen een stootje kunnen.”

Salland Centraal is benieuwd naar jouw mening. ‘Schelden tegen de scheidsrechter, direct rood!’ Hoort het gescheld tegen scheidsrechters er gewoon bij en moeten scheidsrechters tegen een stootje kunnen? Of heeft Wennemars gelijk en moet een speler direct een rode kaart krijgen wanneer hij de scheidsrechter uitscheld?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.