sallandse scholen hebben nog geen vakantie

Als je kinderen op het Carmelcollege hebt én kinderen op het hoger onderwijs, heeft het ene deel van de kinderen deze week al vakantie, de rest een week later. En in de eerste week van volgend jaar dus net andersom. En als ouders in het onderwijs werken buiten Salland (in Zwolle of Deventer bijvoorbeeld) doet zich het probleem ook voor. Olst-Wijhenaren lopen de grootste kans op problemen. Want daar is het Capellenborg (een dependance van de Zwolse hoofdvestiging) al vrij, de basisscholen niet. Maar in Raalte is de Landstede ook al vrij af. Alle andere onderwijs niet.

Waarom de scholen de vakanties afwijkend hebben gepland van landelijke normen? “Let op! De kerstvakantie wijkt af van de adviesdata van het ministerie. De vakantiedata van Carmel College Salland stemmen overeen met de schoolvakanties van de basisscholen van SCOS en De Mare”, staat op de site van Carmelcollege Salland. Geen uitleg dus.

Op de site van SCOS (de Sallande scholen op basis van geloof) en De Mare (alle openbare scholen) komen we helemaal geen opmerking tegen. Maar het staat de scholen natuurlijk vrij hieronder uitleg te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.