sallands cross circuit zondag van start

Het Sallands Cross Circuit omvat een samenwerkingsverband van een tiental crosslopen in Salland. Door de uitslagen van die hardloopwedstrijden aan elkaar te koppelen, is een bloeiende competitie ontstaan. Dat heeft geleid tot een sterke stijging van de belangstelling voor die lopen. Deelname aan de competitie is natuurlijk niet verplicht. Om in aanmerking te komen voor een eindnotering in het algemeen klassement moet je aan zes van de tien crosslopen meedoen. Voor de jeugdklassen is dat aantal vier. Natuurlijk mag je aan alle crosslopen meedoen. Dan tellen je zes (of vier) beste tijden. De organisatie van het Sallands Cross Circuit is in handen van een groep vrijwilligers van de Atletiek Vereniging Salland, aangevuld met Heetenaar Bertus de Haan, die ooit het initiatief nam voor het circuit. Op dit moment is de organisatie bezig om zichzelf in een stichtingvorm te gieten.

Je hebt het goed gelezen, geen negen, maar tien crosslopen dit jaar. “We hebben besloten om ook de Run2Day Crossloop in Ommen op te nemen in het circuit”, legt André uit. “Het is tenslotte onze insteek om de hardloopsport in zijn geheel te promoten. Zo kan Ommen ook profiteren van onze klassementslopers. Het kan zijn dat we die loop volgend jaar ook weer opnemen in het klassement, maar misschien kiezen we dan ook wel voor een andere crossloop. Zo heb ik van vaste deelnemers aan het klassement al te horen gekregen dat de crossloop die onlangs in Haarle werd gehouden, zo mooi was. Misschien willen zij ook wel meedoen, daarover zullen we ze nog benaderen!”

Dankzij het Sallands Cross Circuit is hardlopen een competitiesport geworden, inclusief de daarbij horende gezonde rivaliteit. “Het is mooi om te zien hoe lopers elkaar na afloop nog de loef proberen af te steken. ‘Ja, ik had even m’n dag niet, gisteren een feestje gehad, maar de volgende keer pak ik je.’ Dat is de lol. Met elkaar op een gezonde manier de grenzen van het eigen kunnen opzoeken.”

Volgens André heeft het SCC nog potentie genoeg. “Lopen is één van de hardst groeiende sporten. De loopgolf is naar verwachting nog lang niet op zijn eind. Er zijn zoveel mensen, in Nederland praat je over enkele miljoenen, die regelmatig de hardloopschoenen pakken om erop uit te trekken. Het is een sport die heel gemakkelijk te combineren is met het werk en het privéleven. Je hebt alle vrijheid. Dat geldt ook voor het SCC. Als je zin hebt, doe je mee, wil je daarna meteen naar huis, dan kan dat. Wil je blijven napraten, is dat ook mogelijk. Als SCC blijven we ambitieus. De verschillende crosslopen die aangesloten zijn bij het circuit zijn allemaal goed georganiseerd en wij zijn ook constant bezig om de organisatie te verbeteren. Alles zodat onze deelnemers zorgeloos kunnen lopen!”

Het Sallands Cross Circuit hanteert dit seizoen voor het eerst een digitaal systeem voor de tijdsregistratie. “Dat was al jarenlang een grote wens van ons”, vertelt André. “Pieter Homma, een ondernemer uit Heino, heeft het nu geregeld. Naast een meer nauwkeurige tijdsregistratie heeft het ook andere praktische voordelen. Als je je inschrijft voor het klassement ontvang je een startnummer met daarin een chip. Je kunt je van tevoren digitaal aanmelden, het startnummer heb je dan al, en vervolgens hoef je ter plekke niet meer in de rij voor de inschrijvingstafel te staan. Je schoenen aan en gaan! En je tijden zijn dan ook meteen gekoppeld aan je startnummer.”

Start en finish van de derde Joop van den Enk Crossloop is bij het Hoftheater. De 1,2 km begint om 10.00 uur; de 2,1 km om 10.15 uur; de 5,5 km om 10.45 uur en de 11 km om 11.45 uur. Voor meer informatie over de loop, de competitie, inschrijving en deelnamekosten kun je een kijkje nemen op staging2.sallandscrosscircuit.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.