sallands cross circuit met de tijd mee

Vandaag, zondag 5 december, werd de Joop van den Enk Crossloop gelopen. Het Raalter Cross Circuit is een initiatief van Atletiek Vereniging Salland, dat drie jaar geleden besloot mee te doen aan het Sallands Cross Circuit. Het circuit bestaat uit negen wedstrijden.

“Vorig jaar hebben wij een soort van platform bedacht voor een evenement dat zichzelf graag onder de aandacht wil brengen. Zodoende is Ommen er ook bij gekomen. Speciaal voor de verenigingen in Salland”, aldus medeorganisator André Duteweerd. Duteweerd geeft wel aan dat het eenmalig is. “In Ommen wordt de crossloop ook onder de aandacht gebracht en jongeren worden gestimuleerd hier aan mee te doen.”

Een paar jaar geleden zocht de atletiekvereniging contact gezocht met Bertus de Haan, de initiatiefnemer van het Sallands Crosscircuit. “Wij hebben de vraag neergelegd of wij het hardlopen in Salland ook konden promoten en konden helpen organiseren. Hieruit is ook een eigen loop ontstaan. De oorsprong van de crosslopen is ontstaan doordat veel sporten in de winter stil liggen. Om de jeugd, en ook de senioren, toch te kunnen laten sporten zijn dit soort lopen ingesteld.”

Het Sallands Crosscircuit wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd. De laatste drie jaar is AV Salland er bij betrokken. “Wij proberen het ook steeds professioneler te maken. Vandaag hebben we ook een digitale tijdwaarneming. Iedere deelnemer heeft ook een eigen chip bij zich. We gaan dus mee met de tijd en bieden een professioneel parcours aan”, aldus Duteweerd.

De deelnemers weten al lang wie er gewonnen heeft en welke tijden ze gelopen hebben. Dat komt door dat mooie nieuwe systeem. Zo gauw de uitslagen ook digitaal verwerkt zijn, komen ze op de site van Sallands Cross Circuit te staan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.