sallanders geven meer uit aan vuurwerk

Consumenten in Salland kopen dit jaar meer en duurder vuurwerk dan in voorgaande jaren. Winkeliers draaien overuren om de bestellingen op tijd klaar te hebben. “De voorverkoop loopt veel beter dan voorgaande jaren,” laat Henk Jan Edelijn van Way2Go campingshop in Raalte weten. “Consumenten geven gemiddeld meer uit dan voorgaande jaren. De gemiddelde bestelling ligt zo ongeveer tussen de vijftig en honderd euro.”

Edelijn kan goed op de grote vraag van de consument inspelen. “We houden elk moment onze voorraad in de gaten. We krijgen elke dag vuurwerk geleverd en als we het niet snel geleverd kunnen krijgen, kunnen we het ophalen. Uitverkocht is pas uitverkocht als het bij de leverancier op is.”

Ook Harry Overgoor van Welkoop Raalte heeft het drukker dan voorgaande jaren. “Er wordt veel meer gekocht, vooral de voorverkoop via internet deed het erg goed dit jaar. Mensen kopen niet alleen meer, ze kopen ook beter vuurwerk. Bij het jonge publiek zijn de knallers vooral in trek, terwijl oudere mensen vaak het zwaardere siervuurwerk aanschaffen. We verkopen hier 500 grams potten, dat is nagenoeg professioneel siervuurwerk.”

Woensdagmorgen startte de vuurwerkverkoop. “Het was gelijk raak. Het is hartstikke druk hier. Het zijn nu vooral de jongeren die hun bestelling op komen halen, maar later deze dagen komen ook de volwassenen binnenlopen,” aldus Overgoor.

Ook bij MultiMate Heino is het een drukte van belang. Daar is het niet de hoeveelheid bestellingen die veel groter is geworden, maar juist het bedrag dat mensen uitgeven. “De bedragen zijn hoger geworden. Via de internetverkoop zijn er veel meer bestellingen binnengekomen, via de gewone bestellijst is dat ongeveer hetzelfde gebleven, maar is het gemiddelde bedrag omhoog gegaan. “Het grotere siervuurwerk is met name in trek. Dat heeft misschien wel met de vuurwerkshow te maken, die we begin deze maand hebben gehouden,” laat Emiel Willemsen weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.