ruiterdagen van start ten cate prolongeert titel

Het was spannend tot de laatste seconde tijdens het Masterspringen op Tweede Kerstdag in Manege Bartels in Mariënheem. De eerste dag van het vijfdaagse springconcours werd afgesloten met het Masterspringen. In deze afvalrace worden de hindernissen steeds hoger. Er werd gestart met 11 deelnemers.

Na drie rondes waren er nog vier ruiters over. Steven Veldhuis uit Haaksbergen was als eerste aan de beurt in de barrage. Veldhuis heeft het Masterspringen al eens op zijn naam gezet, dus hij wist wat hem te doen stond. Met zijn paard Why Not vloog hij zonder fouten over de torenhoge hindernissen. De paarden van Bert-Jan Zuidema en Harrie Wiering tikten allebei een balkje uit de lepels, dus waren alle ogen gericht op de laatste combinatie: Eric ten Cate met zijn paard Vera Lynn. Plat op zijn paard schoot hij over de hindernissen, nam de korte route en finishte ruim twee seconden sneller dan Veldhuis. Ten Cate presteert goed op Mariënheemse grond. Vorig jaar werd hij ook al als winnaar van deze showrubriek gehuldigd. Met een enveloppe met 750 euro kon Ten Cate tevreden terugkeren naar zijn huis in Geesteren.

Nog tot en met 30 december komen de paardencombinaties aan start. De manege is helemaal versierd in kerstsfeer en verwarmd zodat het publiek zonder koude tenen naar de wedstrijden kan kijken. De beste B- en L-combinaties plaatsen zich voor de finale op woensdag 29 december vanaf 18.30 uur. De slotavond, donderdag 30 december, staat vanaf 20.00 uur in het teken van de M, Z/ZZ finale. In het nieuwe jaar, op 2, 3 en 4 januari, is het parcours aangepast voor de ponyruiters. Ook zij rijden allemaal twee parcoursen. De ponyfinales staan gepland op dinsdag 4 januari vanaf 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.