rick dijsselhof onvergetelijke reis naar banjul

“Begin 2010 hebben ‘The Dukes of Desert’ de uitdaging aangenomen om per auto een tocht vanuit Nederland naar Banjul (Gambia) te maken. Het idee ontstond tijdens het volgen van de welbekende ‘Dakar rally’, waar de ‘Antwerpen – Banjul Challenge’ een afgeleide van is. Na een korte periode van voorbereiden is de ‘Challenge’ op 27 februari van start gegaan, het startpunt van wat tot nog toe wel de tocht van ons leven genoemd kan worden. De reis door de landen België, Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië, Senegal en tot slot Gambia liet verschillende indrukken na en zorgde voor het opdoen van bijzondere ervaringen. Naast het volbrengen van de kilometers richting Banjul kende de ‘Challenge’ een bovenliggende gedachte die zich uitte in het steunen van een project in het finishland. ‘The Dukes’ hebben aan deze ambitie invulling gegeven door het opzetten van waterputten in ‘Panneh Ba’ te steunen en hebben zelf de bijzondere mogelijkheid gehad om de gemeenschap daar te bezoeken. De hartelijkheid van de mensen heeft veel indruk gemaakt maar ook het verschil tussen de Afrikaanse landen en Nederland wordt echt duidelijk door het zelf te ervaren en leert ons waardering te hebben voor het leven in Nederland.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.