raalter glazen huis op handen gedragen

Maar schijn van gemakzucht heeft de actie allerminst. Het drietal heeft zich bij het op poten zetten van de actie hoogstens niet gerealiseerd wat het allemaal teweeg kon brengen. Een eenvoudig hutje met daarachter een caravan waarin geslapen zou worden, dat hadden de organisatoren voor ogen. Echter had de sponsor van de berghut wat groters in gedachten: een sfeervol chalet van 4×4 meter met niet één, maar twee verdiepingen. Het dak is afgewerkt met dennentakken, waarmee de hut perfect past in dit jaargetij.

Na bijna twee maanden voorbereiden begint ook de spanning bij de dappere fietsers toe te nemen, maar wat ze ten tijde van de actie kunnen verwachten weten ze eigenlijk nog niet. “Hoeveel mensen zouden er nou de hele tijd staan te kijken als we aan het fietsen zijn, zijn dat er tien of misschien wel veertig? We hebben werkelijk geen idee.” Wat ze wel verwachten zijn een paar eenzame uurtjes van de nacht tot aan de ochtend. Drie dagen fietsen met niet al te veel slaap. Voor de rest zien ze het wel. Om de beurt fietsen ze elk drie uur lang, zodat ze na hun fietsbeurt zes uur rust hebben en wat kunnen slapen op de stretchbedden die op de eerste verdieping staan. Het fietsen moet goed te doen zijn, wat dat betreft zal het afleggen van de Alpe d’HuZes een meer uitputtender tocht worden.

“Eigenlijk is de actie op voorhand al geslaagd. We krijgen van iedereen zoveel positieve reacties en dat is voor ons echt een drijfveer om er een zo groot mogelijke actie van te maken,” zegt Sjoerd. Een goede inschatting maken van wat de actie ongeveer zal opleveren is lastig. “We hebben vorige week wel elk een voorspelling gedaan, maar eigenlijk hebben we geen idee wat we kunnen verwachten. Wie zien het wel,” aldus René. 2.500 euro wilden ze elk ophalen, dus 7.500 euro met z’n drieën. Dat bedrag is, voordat de actie überhaupt van start is gegaan, al binnen. Een week voor de actie staat de teller namelijk op zo’n 7.500 euro. “Ik denk dat we de 10.000 euro wel halen,” gokt Sjoerd.

In de nacht van donderdag 16 op 17 december om 00.06 uur trappen de drie af, om vervolgens 66 uur achtereen een lamp brandende te houden. Zondag 19 december om 18.06 komen de trappers tot stilstand, wordt een inventarisatie gemaakt van de opbrengt en neemt een vertegenwoordiger van de stichting Alpe d’HuZes het bedrag in ontvangst.

‘Laat het licht branden’ is vanaf vrijdag 00.06 uur live te volgen op staging2.sallandcentraal.nl. In het Glazen Huis komt een webcam, zodat je vanaf je eigen computer kunt zien wat er allemaal gebeurt.

Sjoerd, René en Simon laten 66 uur lang een lamp branden, maar je kunt bij het Glazen Huis zelf ook het licht laten branden. Tegen een vergoeding kun je een kaarsje ontsteken in de glazen potjes die rond het Glazen Huis komen te staan. Ook nodigen de organisatoren je van harte uit om met hen mee te fietsen. Op hun website, staging2.laathetlichtbranden.nl, kun je je tot en met donderdag nog opgeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.