Home / archiefcentraal / provincie sluit jacht op watervogels en wild

provincie sluit jacht op watervogels en wild

Ondanks de beperkingen in de Flora- en faunawet voor het jagen onder winterse omstandigheden vinden Gedeputeerde Staten het noodzakelijk de jacht op wild te sluiten en het doden van grauwe gans, kolgans, smient en knobbelzwaan op te schorten. Reden voor dit besluit is de snel afnemende beschikbaarheid van voedsel en open water door sneeuwval en bevriezing.

Al naar gelang de huidige weersomstandigheden aanhouden, bekijkt de provincie of de jacht gedurende het lopende jachtseizoen gesloten blijft. Tot 8 februari 2011 kan er bezwaar gemaakt worden tegen dit besluit.

Lees ook

Zangeres Ellen Jannink overleden

DEN NUL/HEINO – Zangeres Ellen Jannink uit Den Nul is afgelopen dinsdagavond op 51-jarige leeftijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.