powned komt verhaal halen bij burgemeester

Had Raalte nu een ambtenaar op de loonlijst staan die meer verdiende dan een minister? De Stentor dacht van wel en meldde dat dinsdag. Daar had Powned (Geen Stijl) wel oren naar, dus rukte de Hilversumse omroep uit naar Raalte en vroeg burgemeester Piet Zoon om tekst en uitleg. De ambtenaar had vorig jaar een ontslagvergoeding ontvangen van 246.000 euro. Meer dan een minister. Maar de Stentor zag over het hoofd dat het om een bedrag ging over meerdere jaren.

Uit een overzicht van Binnenlandse Zaken kwam de Stentor op het spoor van de ontslagvergoeding van de personeelsconsulent van de gemeente Raalte. De burgemeester complimenteerde de Stentor met het speurwerk, maar… De personeelsconsulent was arbeidsongeschikt geworden. De gemeente heeft toen geprobeerd een reïntegratieregeling te starten. Een regeling volgens wettelijke normen die voor alle gemeenteambtenaren in Nederland geldt. De persoon in kwestie kreeg niet in één keer 246.000 euro, maar behield 80 procent van zijn salaris voor een periode van vijf jaar.

Omdat de personeelsconsulent inmiddels volledig arbeidsongeschikt is verklaard, is de rekening voor de gemeente inmiddels een stuk lager geworden. Een deel van de uitkering komt nu voor rekening van het UWV, waardoor de som die Raalte op moet hoesten ongeveer gehalveerd is.

Benny Koerhuis van de Stentor verdedigt zich voor de camera van Powned met dat de gemeente na maandagmiddag niet reageerde op vragen van de krant en dat daarom het artikel geplaatst is zonder wederhoor. Hij was niet van plan ‘sorry’ te zeggen, hoewel de verslaggever van Powned daar nadrukkelijk om vroeg: “Het begint met een s en het eindigt op orry”.

Of de opname van Powned dinsdagavond wordt uitgezonden, is nog onduidelijk. Inmiddels heeft de omroep op haar website over het onderwerp bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.