peuterplus groep biedt zorg op maat

Twee weken geleden startten Stichting de Parabool en de Stichting Peuterspeelzalen Raalte de nieuwe PeuterPlus groep in Raalte. Dit project binnen de reguliere peuterspeelzaal is gericht op jonge kinderen met een vermoedelijke ontwikkelingsachterstand. Eindelijk is er een plek in Raalte waar deze groep jonge kinderen binnen een bestaande peuterspeelzaal gespecialiseerde begeleiding wordt geboden. Woensdag vond de officiële aftrap van het project plaats.

Het idee is voortgekomen uit de ervaringen van enkele Raalter paramedici. Zij constateerden dat de extra begeleiding die nodig is voor jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand onvoldoende kon worden geboden op peuterspeelzalen in Raalte. Voor sommige kinderen bleek plaatsing binnen de peuterspeelzaal, vanwege de achterstand in zijn geheel niet mogelijk. Deze kinderen bleven daarom bij hun ouders thuis of moesten uitwijken naar Deventer.

Zodoende raakten de Parabool, deskundig in de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking, en de Stichting Peuterspeelzalen Raalte betrokken bij de opzet van de zogeheten PeuterPlus groep. Gekozen werd voor een reguliere peuterspeelzaal, zodat de kinderen spelenderwijs worden begeleid en gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Elke dinsdag- en donderdagochtend op locatie peuterspeelzaal Pompidoe aan de Monumentstraat krijgt een klein groepje kinderen extra ontwikkelingsstimulering, in combinatie met logopedie, fysiotherapie en/of ergotherapie. Om de persoonlijke aandacht hierbij te garanderen is er een maximale groepsgrootte van zeven kinderen.

“We zijn erg blij dat we deze start hebben gemaakt,” vinden alle betrokkenen bij de PeuterPlus groep. “Ouders zijn blij dat ze nu hun kind in goede handen kunnen achterlaten in Raalte. De begeleidsters hebben een verschillende deskundige achtergrond en vullen elkaar dus goed aan. De kinderen komen enthousiast binnen en genieten van de kinderen om hen heen.”

Voor meer informatie over de PeuterPlus groep kun je via e-mail contact opnemen met Lianne Hagen (l.hagen@deparabool.nl) of telefonisch met Roelien ten Pas (0570 643355) of Ellis Stahlie (0572 354044).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.