oudejaarsconcert everhard zwart in lveld

Everhard Zwart geeft op donderdag 30 december om 15.00 uur een oudejaarsconcert op het orgel in de Willem Hendrik Zwart Hal aan de Grensweg 17 in Lemelerveld. Het thema is ‘Royal Music 2010 Out’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.

Zwart zal onder andere de volgende werken spelen; Twee Psalmbewerkingen: Feestvoorspel en koraal Psalm 81 en voorspel en koraal Psalm 90 van W.H. Zwart, Fantasia et Fuga g-moll van J.S. Bach, Passacaglia c-moll van J. Renner, Allegro Vivace (uit Symphonie 5) van C.M. Widor, Pastorale en Finale (uit Symphonie 1) van L. Vierne, Fantasie Psalm 77 van F. Asma en Postludium ‘Alle roem is uitgesloten’ van J. Zwart.

Everhard Zwart werd geboren in Emmen op 5 augustus 1958. Hij is de kleinzoon van de legendarische Jan Zwart, leerling van de beroemde Feike Asma en zoon van de bekende organist Willem Hendrik Zwart. Everhard Zwart verwierf reeds grote bekendheid als organist. Enerzijds door zijn enthousiaste ijver voor de “Hollandse Koraalkunst”, waarvoor de basis al is gelegd door zijn grootvader, anderzijds door zijn vertolking van vele grote composities uit de orgelliteratuur.

Hij kreeg op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, organist van de Bovenkerk te Kampen, waarna hij al spoedig deze lessen (koraalspel en literatuur) vervolgde bij Feike Asma, te Maassluis. Na zijn Gymnasiumopleiding studeerde hij aan het Conservatorium, eerst te Utrecht en daarna in Rotterdam, waar hij in 1983 met lof afstudeerde.

Dat Everhard over een zeer breed repertoire beschikt is inmiddels zijn “handelsmerk” geworden. Grote orgelwerken van diverse componisten, maar ook minder bekende werken zijn te beluisteren tijdens zijn vele concerten. Zijn grote voorliefde gaat hierbij uit naar de Frans romantisch orgelwerken van onder andere Widor, Vierne, Franck en Guilmant. Everhard Zwart toont zich daarnaast ook een virtuoos vertolker van de composities van Bach, Reger, Reubke en vele anderen.

Naast zijn vele concerten is hij ook de vaste dirigent van vijf koren in de regio Rotterdam en heeft hij een eigen orgelschool voor jonge en oudere leerlingen. Dat Everhard Zwart een organist van deze tijd is bewijst hij met het beheren van een eigen website: staging2.everhardzwart.nl

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren via

0572 – 371838 bij Huetink of 038-4224079 bij Boks. De entree is 9,00 euro. Dit is inclusief koffie/thee met een oliebol en een drankje en hapje na afloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.