oliebollenvet niet in het riool maar recycle het

Het Waterschap Groot Salland roept burgers op oliebollenvet en frituurvet niet via gootsteen, toilet of andere manieren in het riool te laten weglopen. Olie en vetten kunnen verstoppingen veroorzaken, zowel in huisaansluitingen op het riool als in het rioleringsstelsel zelf. Daarnaast veroorzaken ze storingen op de rioolwaterzuiveringsinstallaties van het waterschap. De stoffen breken moeilijk af tijdens het zuiveringsproces.

In de decembermaand wordt overtollig vet van onder andere oliebollen nog te vaak en in grote hoeveelheden teruggevonden in het riool. Terwijl het nu vaak voor overlast en kosten zorgt, kunnen de stoffen juist hergebruikt worden. Het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën promoot het inzamelen van en recyclen van frituurvet. Door het inleveren van gebruikt frituurvet wordt het milieu op twee manieren bespaart:

het gebruikte frituurvet wordt hergebruikt als bijvoorbeeld biobrandstof of het gebruikte frituurvet wordt niet weggegooid in het riool waar het verstoppingen kan veroorzaken en schade kan opleveren.

Op de website staging2.frituurvetrecyclehet.nl staat meer informatie en worden tips gegeven wat te doen met gebruikt vet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.