Home / archiefcentraal / oliebollenvet niet in het riool maar recycle het

oliebollenvet niet in het riool maar recycle het

Het Waterschap Groot Salland roept burgers op oliebollenvet en frituurvet niet via gootsteen, toilet of andere manieren in het riool te laten weglopen. Olie en vetten kunnen verstoppingen veroorzaken, zowel in huisaansluitingen op het riool als in het rioleringsstelsel zelf. Daarnaast veroorzaken ze storingen op de rioolwaterzuiveringsinstallaties van het waterschap. De stoffen breken moeilijk af tijdens het zuiveringsproces.

In de decembermaand wordt overtollig vet van onder andere oliebollen nog te vaak en in grote hoeveelheden teruggevonden in het riool. Terwijl het nu vaak voor overlast en kosten zorgt, kunnen de stoffen juist hergebruikt worden. Het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën promoot het inzamelen van en recyclen van frituurvet. Door het inleveren van gebruikt frituurvet wordt het milieu op twee manieren bespaart:

het gebruikte frituurvet wordt hergebruikt als bijvoorbeeld biobrandstof of het gebruikte frituurvet wordt niet weggegooid in het riool waar het verstoppingen kan veroorzaken en schade kan opleveren.

Op de website www.frituurvetrecyclehet.nl staat meer informatie en worden tips gegeven wat te doen met gebruikt vet.

Lees ook

‘Jackie en Oopjen’ en ‘Emma’ in Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst toont vrijdag 24 september na een lange corona-onderbreking weer twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.