oktober salland ziet ze vliegen

De maand oktober begon wat curieus toen Salland Centraal in contact kwam met wat fanatiekelingen uit het UFO-circuit. We ontvingen een aantal mailtjes van mensen die iets hadden gezien dat ze niet konden omschrijven. De foto’s deden ons meer denken aan een vuiltje op de camera, maar men beweerde dat het UFO’s waren. “Ik heb gezocht op internet en kwam daarop tegen dat er in 2008 veel meldingen in de regio zijn geweest van ufo’s. Ik ben erg nuchter en geloof er eigenlijk niet in, maar deze foto bewijst misschien toch het tegendeel,” meldde een lezer. We riepen op voor een exclusief interview met ET, maar helaas is dat interview er nooit gekomen.

Een ander merkwaardig bericht kwam in oktober uit een kapsalon in Raalte. Een vrouw nam haar zoontje mee naar de kapper. De vrouw werd geknipt en het jongetje nam plaats in de speelhoek. Maar toen het jongetje weer weg wilde uit de speelgoedtafel kwam hij met zijn hoofd klem komen te zitten. Uiteindelijk rukten twee brandweerauto’s, een politiewagen en een ambulance uit om het jongetje van vier te bevrijden uit de benauwde situatie.

Over benauwde situaties gesproken. Voor turnster Joy Goedkoop uit Raalte was oktober een benauwde maand, maar de redenen daarvoor waren haar zenuwen voor haar debuut op het WK turnen. Ze maakte namelijk deel uit van de selectie turnsters die Nederland vertegenwoordigde op het WK Turnen in Rotterdam. Op de brugoefening mocht ze ook nog eens het spits afbijten. Er lag veel druk op haar, maar ze liet een mooie oefening zien en was achteraf ‘super, super, superblij’. Het Nederlandse team werd uiteindelijk negende, waarmee het op een haar na een plek in de finale miste.

Voor Gerard Pronk, eigenaar van kinderboerderij annex recreatieboerderij de Flierefluiter in Raalte, kwam er in oktober ook een eind aan een benauwde situatie. Na een jarenlang gevecht tussen de gemeente Raalte en Pronk besloten beide partijen de strijdbijl te begraven. De activiteiten van de Flierefluiter werden eindelijk gelegaliseerd. Pronk zocht altijd de grenzen op van wat wel en niet mocht, maar de gemeente was daar niet van gecharmeerd. Ook Pronk diende zich aan de regels te houden. Het escaleerde dusdanig dat Pronk zelfs een dwangsom aan zijn broek kreeg. In oktober werden de eerste stappen gezet in het legalisatietraject. Onder de dwangsom kwam Pronk niet uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.