november billys failliet lourenssen stopt

De maand november stond in Salland bol van spanning. Allereest voor de kinderen van basisschool St. Willibrord uit Olst toen niet hun eigen leraar, maar ‘juffrouw’ Marianne Thieme in november voor de klas stond. De fractieleider van de Partij voor de Dieren kwam naar de basisschool om de kinderen te laten nadenken over een respectvolle omgang met dieren. Voordat ze weer op weg ging naar de Tweede Kamer, stelden de leerlingen ook nog even een paar kritische vragen aan de politicus, maar billenknijpen werd het voor Thieme niet.

Voor de nieuwe eigenaar van het Heinose Billy’s Party Ranch, het voormalige schnitzelrestaurant Tirol, was het wél billenknijpen toen het te horen kreeg dat het failliet werd verklaard door de rechtbank Zwolle-Lelystad. Toen het pand eerder dit jaar door de ING werd ontruimd, leek het doek al gevallen voor het restaurant. In de rechtszaak eiste pandeigenaar Van der Horst een betaling van de huurachterstand van 54.000 euro.

Willy Lourenssen bood eind november zijn ontslag aan als raadslid. Na twaalf jaar in de gemeenteraad de SP te hebben vertegenwoordigd, besloot Willy Lourenssen eind november per 31 december te stoppen als raadslid in Raalte. Voor veel Raalter politici kwam dat bericht als een donderslag bij heldere hemel. Lourenssen zette in twaalf jaar tijd de SP in Raalte op de kaart. Hij stond bij zijn raadsgenoten bekend als een integer politicus die er niet voor terugdeinst zijn mond los te trekken. De fractievoorzitter van de SP gaf eerder dit jaar al aan te stoppen, maar zijn vertrek valt hem toch zwaar, met name de wijze waarop. Dat zijn partijgenoten tegen de krant praatten kwam hard aan. “Met zulke partijvrienden heb je geen vijanden meer nodig,” was de socialist van mening. Inmiddels heeft Lourenssen in de laatste gemeenteraad van 2010 afscheid genomen van de politiek.

Wat er verder nog gebeurde in november in Salland? Raaltenaar Edwin Ophof pakte zijn vijfde NK-titel van het jaar op de wintertriatlon van Assen. En een ludiek moment bij De Leeren Lampe toen Mevrouw Koopman uit Raalte haar leeftijd in muntjes kwam halen toen zij 78 jaar werd en daarmee (in het kader een indertijd gehouden actie) recht had op 78 muntjes van De Leeren Lampe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.