niet schieten op zoek naar mannelijkheid

‘Niet Schieten’ komt op zaterdag 15 januari naar het Capellenborg Theater in Wijhe met de voorstelling ‘Mannen zijn Zeikwijven’. Cabaretiers Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Henni gaan in deze voorstelling voorop in de zoektocht naar nieuwe mannelijkheid.

In 1994 wonnen de heren de jury- en de publieksprijs van het Cameretten Festival. Datzelfde jaar werden ze tweede bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Inmiddels zijn ze al heel wat succesvolle voorstellingen verder en komen ze met hun nieuwe voorstelling ‘Mannen zijn zeikwijven’ naar Wijhe.

De concentratie testosteron in de man-van-nu is tot een bedenkelijk niveau gedaald. Hij staat met een schort om kant-en-klare vleesvervangers te braden. Hij is klassenmoeder op de school van zijn kind. Hij gaat gewillig op koopzondag ‘sierkussens voelen’ bij de Ikea en hij gebruikt dagcrème met natuurlijke bestanddelen.

Mannen zijn zeikwijven geworden. Vertwijfeld en verloren schiet de moderne man naar de metro-man, de macho, de oerman, de no-nonsense man, maar hij kan de onbevredigbare moderne totaalvrouw niet meer aan zich binden.

Cabaretiers Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Hennis gaan voorop in de zoektocht naar de nieuwe mannelijkheid. Daarbij schuwen zij het niet om diep in zichzelf te graven. Hierbij is de kans groot dat zij met hun eigen vrouwelijke kant worden geconfronteerd.

‘Mannen zijn Zeikwijven’ is op zaterdag 15 januari om 20.15 uur te zien in het Capellenborg Theater in Wijhe. Kaarten kosten 17,00 euro en zijn verkrijgbaar bij Postagentschap Bourquin aan de Langestraat 66 in Wijhe, het Holstohus- VVV balie (indien gesloten bibliotheek) aan de Jan Schamhartstraat 5 H in Olst en bij Boek- en kantoorvakhandel Korten aan de Geertsstraat 19- 21 in Olst. Voor een compleet overzicht van de voorstellingen, filmpjes en recensies kun je op staging2.capellenborgtheater.nl kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.