Home / archiefcentraal / muzikale middag in het kerkhuus goed bezocht

muzikale middag in het kerkhuus goed bezocht

De Kerkelijke Contactgroep Ouderen (K.C.O.) heeft woensdagmiddag in ‘het Kerkhuus’ de jaarlijkse kerstviering georganiseerd. De belangstelling voor deze 55+ middag was zeer groot.

De aanwezigen werden deze middag welkom geheten door Riekie Wessels. Met dirigent Flip Jonkman achter de piano werden bekende kerstliederen zoals ‘Stille nacht’, ‘O kindeke klein’ en ‘Heerlijk klonk het lied der englen’ werden gezongen. De liederen werden ondersteund door ouderenkoor ‘In de maat’.

De nieuwe Predikant in Heino, Ds. Solkema, verzorgde de meditatie. Daarna vertelde Atty Oudman een indrukwekkend kerstverhaal uit Zweden. Mooie gedichten passeerden de revue, onder andere ‘Bethlehem’ en ‘De weg terug’. Het ouderenkoor zong de liederen ‘Kyrie’ en ‘Gloria’ uit een mis van P. th. Marxer en ‘Vrede op aarde’ en ‘Gloria sei dir gesungen’ van Bach.

Na de pauze klonk muziek van Michael Haydn, ‘Stil in die nacht’ en ‘Luister naar die eng’lenstem’, op een melodie van Mozart. Toen het muzikale gebeuren op zijn einde liep benadrukte de dirigent nog eens dat iedereen vanaf 55 jaar welkom is bij het ouderenkoor

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.