more cars de mens centraal niet de auto

Denkend aan autoverkopers dringt zich al gauw een bepaald beeld op. Strak in het pak, een beetje gladjes en praten als Brugman. Wie eens de moeite neemt om bij More Cars in Raalte binnen te stappen, zal merken dat het ook anders kan. Eigenaar René Herbrink heeft het graag over zijn kernwaarden, waarin naar eigen zeggen niet de auto, maar de mens centraal staat. ‘We investeren graag in lange termijn relaties.’

Herbrink is zeven jaar geleden voor zichzelf begonnen. Eigenlijk gemotiveerd door zijn toenmalige werkgever, die de beslissing nam om als prijsvechter verder te gaan. ‘Met die visie was ik het totaal niet eens. Dan draait het puur om de winst. Uit onvrede ben ik toen weggegaan en tijdens een volgende sollicitatieronde kreeg eigenlijk het idee vorm om voor mezelf te beginnen.’

Dat zijn manier van werken vruchten afwerpt, blijkt wel uit de reacties van klanten, die onder andere op diverse autosites zijn te lezen. In het gezelschap bevindt zich ook een imposant aantal bedrijven. Dat zijn relaties uit het verleden, maar dankzij een goede internetsite ook vele nieuwe relaties. Sommigen nemen niet eens de moeite om naar de vestiging aan de Heesweg te komen. ‘Ik heb klanten, die per mail of telefonisch bestellen. Zo groot is het vertrouwen.’

Een groot voordeel van More Cars is dat ze niet merkgebonden is en dat Herbrink door zijn jarenlange staat van dienst in de autobranche een meer dan behoorlijke technische kennis heeft opgebouwd. Het Raalter autobedrijf beschikt niet over een eigen werkplaats, maar ze is wel bereid om het totale onderhoud te regelen. Ze valt daarvoor terug op betrouwbare partners in een brede regio. ‘Eventueel kunnen we ook de assurantiën en de lease voor de potentiële klant regelen. Ook financieel denken we mee. Zo doen we veel met jonge gebruikte bedrijfswagens. Heel interessant voor het MKB, want er gaat soms bijna dertig procent van de nieuwprijs af.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.