mei treintje komt zo en benefietwedstrijd

De maand mei begon met ongemakken in het treinverkeer. Van 1 tot en met 14 mei moesten treinreizigers het twee weken zonder de ‘blauwgele rakker’ stellen en waren ze aangewezen op het vervangend vervoer: de bus. Het traject tussen Zwolle en Nijverdal werd door Volkerrail flink onder handen genomen. Volkerrail bleek wel wat betrouwbaarder dan de NS, want de werkzaamheden werden netjes binnen het tijdschema afgerond. Daar hoefden de treinreizigers dus niet op te wachten. Later wel op de trein.

Wachten, dat gebeurde wel vaker in mei. Zo ook bij de ingang van het veertiende Ribs & Blues festival. Wederom werden alle records gebroken. Tussen de 40.000 en 45.000 bezoekers bezochten Ribs & Blues en de Pinkster Party Raalte. Topartiesten in combinatie met het perfecte weer, afgezien van een iets koelere zaterdagavond, zorgden ervoor dat bezoekersaantallen hoger waren dan ooit.

Om de bezoekersaantallen van de kringloopwinkel in Raalte te tellen had je in mei geen handen nodig. Het restant van het oude pand werd letterlijk met de grond gelijk gemaakt. Op een nieuwe locatie hoefde de nieuwe kringloop niet bijzonder lang te wachten, want eind mei kreeg de kringloop groen licht om zich te vestigen in de nieuwe locatie aan de Heesweg in Raalte. Na nog eens twee maanden wachten opende de kringloop in juli haar deuren.

Voor supermarktondernemer E. K. uit Raalte kwam na twee maanden onzekerheid in zijn cel een einde toen tegen hem een celstraf van anderhalf jaar geëist werd.

Leukere berichten waren er in mei te melden toen een aantal ex-profvoetballers naar Broekland kwam voor een benefietwedstrijd. Dit om een sponsoractie van Gait Middelkamp en Berry Boerhof te steunen. Een prominententeam met onder andere Jaap Stam, René Eijkelkamp, Youri Mulder, Erben Wennemars en Marc Overmars, nam het op tegen een team van (oud-)spelers van Broekland en Wijhe ’92.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.