maatregelen voor oud en nieuw in raalte

Geen vreugdevuren, een vuurwerk- en alcoholverbod in het centrum, Dikke Bertha’s zijn niet toegestaan, carbidschieten alleen buiten de bebouwde kom en afspraken met de politie over toezicht en handhaving. Met deze maatregelen wil de gemeente Raalte Oud en Nieuw zo rustig en veilig mogelijk laten verlopen.

Particuliere initiatieven en lokale tradities worden door de gemeente gewaardeerd, maar om voor iedereen de veiligheid te waarborgen en de overlast te beperken staat de gemeente ervoor open om de mogelijkheden met de organisatoren te bespreken en hen te adviseren.

In het centrum van Raalte gaat in verband met rust en veiligheid een vuurwerk- en alcoholverbod van kracht. De Dikke Bertha’s – grote apparaten waarmee je kunt carbid schieten, gemaakt van gasflessen – zijn niet toegestaan. Carbidschieten wel, maar allen tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur op een terrein gelegen buiten de bebouwde kom, en dus niet de openbare weg.

Met de politie zijn ook duidelijke afspraken gemaakt over de handhaving van de maatregelen. Zij gaan onder andere gebruik maken van helmcamera’s. Vernielingen, geweld, onveilig gebruik van vuurwerk of het veroorzaken van overlast wordt zonder pardon bestraft.

Om al het vuurwerkafval weer op te ruimen, haalt een vuurwerkkaravaan op 3 januari ingezameld vuurwerk op. Kinderen tot 17 jaar die een zak met vuurwerkresten inleveren, maken kans op een prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.